Jobba hos oss

”Det som driver mig att gå upp ur sängen på morgonen när klockan ringer är en ny möjlighet att göra något bättre än igår.”

Vill du också vara en del av ett team där personlig utveckling och sammanhållning är en stor del i din arbetsdag? Gillar du att arbeta självständigt likväl i grupp?

Frihet under ansvar är något vi tycker är väldigt viktigt. Vi är ett ungt, erfaret och sammansvetsat gäng där var och en av oss har stora möjligheter att påverka sina arbetsuppgifter. Vi är stolta över det jobb vi utför och vet att våra kunder ser oss som både pålitliga och nytänkande problemlösare.

Hos oss finns utvecklingsmöjligheter för dig. Här kan du växa på jobbet. Allt för att du ska få chansen att visa framfötterna och vara med och anlägga framtiden!

Möt några av våra medarbetare och lyssna på deras berättelser.

#SVEAB på Instagram

LEDIGA TJÄNSTER

Befattning:Placeringsort:Ansök senast:
Platschef Äppelbo VägOspecificerad Arbetsort2017-09-30
RedovisningschefStockholm2017-10-01
ArbetsledareStockholm/MellansverigeSpontanansökan
KalkylatorStockholm/MellansverigeSpontanansökan
PlatschefStockholm/MellansverigeSpontanansökan
ProjektingenjörStockholm/MellansverigeSpontanansökan
MätningsteknikerStockholm/MellansverigeSpontanansökan
Arbeta i Äppelbo vägStockholm/MellansverigeSpontanansökan
Praktik/Lärling/SommarjobbStockholm/MellansverigeSpontanansökan
Yrkesarbetare inom järnvägRikstäckandeSpontanansökan
YrkesarbetareStockholm/MellansverigeSpontanansökan

MÖT VÅRA MEDARBETARE

KEVIN LUNDVALL
ARBETSLEDARE

Kevin är arbetsledare här på SVEAB. En vanlig dag brukar starta med att gå igenom dagens planering på plats med arbetarna så alla känner att det har koll på läget. Han har varit på företaget i fem år nu och tycker fortfarande att ingen dag är den andra lik.

”Det bästa med mitt jobb är den kreativa höjden och variationen i mitt dagliga jobb. Jag upplever företaget som en plats där alla kan prata med alla och ingen står över någon. Den sociala biten är en stor del till varför jag trivs.”

Hans dagar är fyllda av planering, ekonomiarbete och delegation av arbetsuppgifter. Oftast syns han ute på fältet där en favoritstund är kaffepausen tillsamman med kollegerna. Då samlas alla i teamet, han får chansen att höra hur alla har det och se så att alla hänger med i arbetet. För bäst flyt får man när alla är insatta på rätt sätt, tycker Kevin.

THOMAS FRANSMAN
MÄTCHEF

Mätchefen Thomas är på plats tidigt på morgonen för att i lugn och ro kunna sitta vid datorn och fånga upp dagens arbete på rätt sätt. Han är med ute i projekten och har ett övergripande ansvar över de tekniska hjälpmedlen i sin grupp. Han ser till att pussla ihop allas egenskaper med rätt uppgifter så hans team kan få ut så mycket som möjligt av sitt arbete.

”Jag har världens bästa jobb. Det är givande att se hur vi kan möta beställarens krav men även underlätta vårt eget arbete. Jag har arbetat inom mät sedan -99 och jag kan fortfarande inte säga hur dagen kommer att se ut, därför känns det alltid roligt att gå till jobbet.”

Något han tycker är speciellt inom SVEAB är att man inte är rädd att fatta beslut. Vilket ger ett bra samspel mellan företaget och leverantören. Detta, tror han, är en stor del i att företaget hela tiden rör sig framåt.

MAGNUS FERNSTRÖM
PLATSCHEF

Som platschef är Magnus den som är ansvarig ute på plats, över ekonomi, tidsplan och personal. Hans jobb är att styra och leda arbetet och har daglig kontakt med leverantörer, beställare och alla led i produktionen. Han är med och ser hur ett projekt tar fart och går från plan till färdigt bygge.

”Det jag verkligen brinner för är att se hur vi bygger något som kommer att stå kvar i väldigt många år. Att jag är med och skapar något som kommer att användas och som underlättar människors vardag.”

Frihet under ansvar är något han lär ut. Han tycker att alla ska känna sig fria i sina roller och ha möjligheten att forma sitt eget arbete. Då blir engagemanget högt och bidrar till den vänskapliga och öppna stämningen han upplever på sin arbetsplats. Alla dörrar är alltid öppna, oavsett vilken position man har, berättar Magnus.

CAMILLA TILLBERG
PROJEKTINGENJÖR

Camilla är platschefen behjälplig i administrationen mot beställaren. Hennes jobb är att ta fram mycket av den dokumentation som krävs i projektet, hon är med på möten som ett stöd till platschefen och samlar in den fakta hon kan så hon får full förståelse för alla led.

”Alla projekt ser olika ut, det är vad som gör det så roligt. Jag har arbetat här i ett år och har inte en dag känt att det varit tråkigt att gå till jobbet. Alla här arbetar tillsammans och hjälps åt att utvecklas. Jag har fått en bra start och kom snabbt in i den familjära stämningen.”

Oftast sitter Camilla med i projekten på plats och får vara med där det händer, som hon säger. Oavsett om hon arbetar med personalfrågor eller läser in sig i ett projekt, känner hon att alla led arbetar tätt ihop för att skapa så bra resultat som möjligt.

MATS STRÖMVALL
ANLÄGGARE

Mats dag som anläggare startar tidigt, redan klockan sex på morgonen. Då får han reda på hur dagen kommer att se ut och kan starta upp maskineriet. Att anlägga grunden på bygget är vad Mats jobbar med och den stora variationen i uppgifter är vad som är det största drivet.

”Det roligaste med mitt jobb är att jag får hoppa in och göra allt. Jag känner mig trygg när jag går till jobbet att oavsett vad så kommer jag att klara av det. Den goda stämningen på plats är en stor del varför så många trivs och arbetar kvar efter många år.”

Men arbetskamraterna är nog ändå det bästa tycker Mats och genom att vara på en stor arbetsplats upplever han att alla får de resurser de behöver för att trivas och göra ett bra arbete. Något han är extra stolt över, är när de tillsammans kommer fram till lösningar på problem som spar både tid och energi.

RICHARD KIHLMAN
KALKYLCHEF

Kalkylatorn bevakar marknaden tillsammans med arbetschefen. I tätt samarbete med arbetschefen, tar han sedan fram anbuden som lämnas till kunderna. Det som är mest spännande med jobbet, tycker Richard, är den stora mängd projekt han får vara med och få en inblick i.

”Min del av projektet är kort jämfört med andra roller, ibland har jag flera kalkyler igång samtidigt och kan lägga ungefär två veckor till två månader på varje jobb. Det blir en stor variation av uppdrag och mitt yrke blir aldrig tråkigt.”

En kalkylator får vara med och bestämma hur anbudsarbetet ska bedrivas, har kontakt med leverantörer och underentreprenörer, bygger upp kalkyler bestående av manskapstimmar, material och andra kostnader. Arbetet som kalkylator är mer än att jobba med siffror förklarar Richard, man måste vara idérik och kunna hitta lösningar på alla typer av problem. Och att lösa problem, gör alla tillsammans. Något som är speciellt på SVEAB tycker han, är att alla respekteras för den de är och hjälper varandra. Inte för att de måste, utan för att de vill

UTVECKLING GENOM ATT UTVECKLAS

TOBIAS ANDERSSON
KONCERNCHEF

I en bransch där behovet av kompetens är större än någonsin har vi under åren lyckats väl med att fylla på med nya SVEAB-medarbetare som bidrar och utvecklas tillsammans med oss. Att fokusera på att jobba som en lärande organisation och låta erfarenhet och kompetens smitta av sig mellan nya och gamla medarbetare ser jag som både inspirerande och nödvändigt för SVEABs fortsatta utveckling. När vi lyckas med detta stärker det även vår kultur, det som gör SVEAB till SVEAB och bidrar dessutom till att våra nya medarbetare snabbt blir en del av oss.

Med en snittålder i bolaget på 41 år och en snitterfarenhetstid ifrån branschen på 20 år på dessa 41-åringar står vi bra rustade. Vi har också jobbat intensivt med att färdigställa vårt verksamhetssystem SVELED, som beskriver hur vi jobbar i SVEAB. Detta är en av de saker som gör det lättare för både nya och gamla SVEAB-ambassadörer att förstå och förmedla hur vi gör saker rätt. För att fortsätta att stärka den goda SVEAB-andan fördjupar vi också kontinuerligt arbetet med våra värderingar; Utveckling, Engagemang, Ansvarstagande och Yrkesstolthet!